Усвојен ребаланс буџета за 2020.годину

Скупштина Србије усвојила је данас ребаланс буџета за 2020. годину.
 Skupština Srbije Foto: Tanjug/video
Фото: Скупштина Србије Фото: Танјуг/видео

За ребаланс буџета је гласало 207 посланика, а против је било четири посланика.

Седница је почела полагањем заклетве посланице СПС Нине Павићевић, којој је мандат додељен уместо Новице Тончева. Тончеву је мандат престао због избора на функцију министра без портфеља.

Пре почетка расправе, посланици су искористили своје право и постављали питања представницима извршне власти и државним органима, па је тако посланик СНС Марко Атлагић питао тужилаштво шта ће учинити поводом медијских напада на председника државе.

Атлагић је навео да је међу неистинама које су се могле чути на рачун Александра Вучића и она коју је, каже, изрекла Санда Рашковић, да је председник примио гамаглобулин.

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић осудио је антисемитски графит против епидемиолога др Предрага Кона.

“Незамисливе су претње упућене неком ко заслужује поштовање и неко ко јесте херој. Очекујемо да надлежни органи и државне институције ураде свој део посла”, рекао је Милићевић и додао да је фашизам недопустив у 21.веку и да такво понашање не може да постане норма у Србији.

Милићевић је питао и министра културе и информисања на који начин та институција може да заштити новинаре да стручно и професионално обављају свој посао, указујући на хајку једног дела опозиције према њима.

“Помислили смо да ће се прекинути покушаји да се уређивачка политика РТС-а коригује моторном тестером, али представници једног дела опозције настављају хајку делећи новинаре на подобне и непородне, на оне који знају свој посао и на оне који не знају”, рекао је Милићевић.

Шеф посланика СПС је навео и да је Министарство спољних послова Црне Горе онемогућило амбасадора Србије у тој земљи да положи венац на спомен плочу у Будви поводом Дана примирја у Првом светском рату, наводећи да је то историјски фалсификат.

Милићевић је истакао да се Србија никада није мешала у унутрашње ствари било које земље, као и да се залаже за мир и стабилност.

Мали младим посланицима: Вама свака част!

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали поручио је посланицима Скупштине Србије, уочи гласања о ребалансу буџета за 2020. годину, да подршком том предлогу гласају за наставак улагања у здравствени систем и посебно захвалио младим посланицима чије ће сугестије, како каже, бити узете у обзир.

"Гласате за завршетак изградње обе ковид болнице, улагање у набавку лекова и комплетан здравствени систем. Милсим да смо у овој години која је била најтежа на прави начин показали колико смо јединствени и солидарни", рекао је Мали.

Министар је посебно захвалио младим посланицима који су се први пут обратили у Скупштини Србије.

"Млади, вама свака част. Било је веома аргументовано и концизно. Ваше сугестије ће бити узете у обзир", поручио им је министар.

Мали им је честитао на храбрости и знању и пожелео им је пуно успеха у даљој каријери.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести