Шеф албанске дипломатије Цакај упоредио Вучића са Гебелсом

ПРИШТИНА: Албански министар спољних послова Гент Цакај упоредио је председника Србије Александра Вучића са министром пропаганде нацистичке Немачке Јозефом Гебелсом због тога што је Вучић рекао да су наводи о злочину над цивилима у Рачку измишљени.
1
Фото: Youtube Printscreen

Цакај је на свом Твитер налогу написао да је "Гебелс Милошевићеве пропаганде сада постао првак у негирању, омаловажавању и тривијализацији ратних злочина".

"Скандалозно! Међународни актери требало би да осуде такве понижавајуће акте којима се искривљује истина и вређају жртве и покушаји помирења. Масакр у Рачку неће никада бити заборављен”, тврди Цакај.

Изјава председника Вучића о Рачку изазвала је оштра реаговања и у Приштини, а поднета је и кривична пријава пред Специјалним тужилаштвом Косова.

Вучић је изјавио да су наводи о злочинима над цивилима у Рачку фалсификат Вилијама Вокера.

Српска листа: Цакај побркао лончиће

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа критиковала је у данашњем сеопштењу за медије албанског министра спољних послова Гента Цакаја који је упоредио председника Александра Вучића с министром пропаганде нацистичке Немачке Јозефом Гебелсом због тога што је Вучић рекао да су наводи о злочину над цивилима у Рачку измишљени.

"Господин Гент Цакај, први држављанин Србије на министарској функцији у Републици Албанији, ''побркао је лончиће'' оптуживши председника Вучића за искривљавање истине", наводи СЛ у саопштењу те подсећа албанског министра да су "његови сународници били чланови злогласне ес-ес дивизије ''Скендербег'', док су Срби са нацистима били заклети непријателки''''.

Срби су и данас одлучно одани традицијама антифашизма, наводи СЛ уз поруку да и револт због пресуде Ивану Тодосијевићу има управо антифашистичку димензију.

"Дижући глас у одбрану нашег колеге Тодосијевића и његовог права да говори истину супротстављамо се управо друштвеној клими и судској пракси која као да је времепловом допремљена из 30-их година прошлог века", наводи представници Српске листе и поручује да су захвални Вучићу због тога што је "у име правде и истине још једном непоколебљиво стао у одбрану права српског народа на КиМ". осову и Метохији.

Цакај је на свом Твитер налогу написао да је "Гебелс Милошевићеве пропаганде сада постао првак у негирању, омаловажавању и тривијализацији ратних злочина".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести