Селаковић: Србији није дозвољено што и другима

БЕОГРАД: Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је интерес Србије јасан, а то је искључиво мир.
nikola selakovic
Фото: Tanjug (video)

Селаковић је рекао да Србија има интерес и да Србија и Српска не дозволе да буду изоловане, већ саставни део света, али да не треба да не гајимо илузију да постоји међународно право, које је, како каже, сахрањено.

"Морамо да схватимо да Србији није дозвољено оно што је дозвољено другима", рекао је Селаковић гостујући на тв Пинк.

Говорећи о идејама промена граница, Селаковић је казао да, ако неко "гајии идеје" о непроменљивости граница, то су Србија и њено руководство, али да неки нису спремни да цене аргумент међународног права.

Шеф дипломатије је оценио да се сада толико прича о наводном геноциду Србије, јер се из више центара уједињено делује према Србији из једног разлога - а то је што им смета привредни и сваки други развој Србије који, каже, не може ни са чим да се пореди.

"Када одете у друге земље овај успех под Вучићем је велики. Само питајте наше људе из дијаспоре како је у земљама у којима живе и колико су поносни на своју Србију", рекао је Селаковић и додао да је њихов главни проблем то што Вучић није ни Милошевић ни досовац, и што другачије приступа проблемима.

Говорећи о односима са Хрватском, Селаковић је подсетио да је Србија доста тога прећутала Хрватској када је приступала ЕУ, у складу са договором да они подрже улазак Србије у ЕУ.

"Сада имате ту врсту лицемерја да нам они држе предавања о питању несталих лица. Ми имамо заједнички интерес, немојте нам пребацивати то. Немојте нам држати придике о логорима, ви који нисте рашчистили ствари од пре 80 година", рекао је Селаковић.

Према његовим речима, Србија треба да гради културу сећања на злочине који су се догодили над српским народом.

"Наши преци су мислили да су ти што су починили злочине 1918. радили то зато што су морали, али 23 године касније то се поновило, јер о томе нису говорили отворено. Наша обавеза према нашој деци је да о томе говоримо", рекао је Селаковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести