Селаковић: Задатак Фон Крамон је сатанизација Србије

БЕОГРАД: Европосланица Виола фон Крамон поново је осула сензационалистичку тираду на Србију, оптужујући је ни мање ни више него за "модерно ропство" и "трговину људима у сврху радне експлоатације", на начин који још једном потврђује да њен задатак није унапређење нивоа демократије у нашој земљи, већ сатанизација Србије, оценио је данас члан Председништва СНС Никола Селаковић.
Nikola Selakovic/Fonet/MSP
Фото: Фонет/МСП/Никола Селаковић

"Од госпође Фон Крамон и било ког другог европосланика очекујемо конструктивне критике, које би биле подстицај да се у Србији нешто промени набоље, али њен најновији напад нема такав циљ, већ иза њега стоји агресивна антисрпска и антикинеска агенда, која нема никакве везе са бригом за људска права", навео је Селаковић у саопштењу.

Он је казао да су највиши државни званичници и надлежни органи хитно реаговали након медијских написа о положају вијетнамских радника у једној од фабрика у Србији и испоставило се да чињенице немају много везе са сликом створеном у нарученом и координисаном политичко-пропагандном нападу на Србију.

"Србија ће наравно наставити да се стара о заштити људских права и госпођа Фон Крамон је добродошла да нам у томе помогне добронамерним саветима, али са индигнацијом одбацујем стигматизовање Србије као земље у којој постоји ''модерно ропство''", поручио је функционер СНС.

Селаковић подсећа да је Србија у свом првом конститутивном акту, Сретењском уставу, гарантовала слободу сваком робу који крочи на њено тло, а у том тренутку су многе државе које данас слове за инструкторе демократије своју економију и даље практиковале или толерисале робовласништво.

Србија је до данас, како је нагласио, остала чврсто и непоколебљиво одана темељним вредностима прокламованим далеке 1835. године.

"Нашој уставотворној традицији додао бих и антиколонијалну традицију, јер Србија је, као део некадашње СФРЈ, активно подржавала антиколонијалну борбу поробљених народа, а они су се ослобађали управо од данашњих учитеља демократије", навео је Селаковић.

"Уосталом, десетине хиљада Срба су за време Другог светског рата били силом одведени из своје земље као робље, и сигуран сам да нема потребе да госпођу Фон Крамон поучавам где су били одведени и ко их је одвео, и колико је, у складу са тим, увредљиво и апсурдно то што Србију описује као робовласничку земљу", закључио је Селаковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести