Сељими: Ја сам потписао забрану

ПРИШТИНА: Свим министрима одбране и унутрашњих послова Србије по службеној дужности је забрањен улазак на Косово још од 2016. изјавио је Петрит Сељими који тврди да је у својству министра спољних послова лично потписао забрану, пренео је КоШев.
Dijalog Beograd Pristina/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Шеф кабинета министра спољних послова Косова Јетљир Зуберај, изјавио је раније за Радио Слободна Европа да Вулин „нема шта да тражи на Косову све док Србија не призна Косово као независну и суверену државу“.

Како је из кабинета министра одбране Србије наведено, Вулин, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић, начелник ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лечење Ненад Ратковић, планирали су да посете Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици.

Међутим, из Приштине им је стигао одговор да „нису у могућности да позитивно одговоре на захтев“, чиме се „још једном показало да Рамуш Харадинај лаже“, наводи се у саопштењу.

Бивши министар спољних послова Косова, Петрит Сељими, реаговао је на ову вест.

Српски министар одбране Вулин, познат по коришћењу погрдног, расистичког језика када се обраћа Албанцима, жали се да му није дозвољено да уђе на Косово. Свим српским министрима одбране и унутрашњих послова по службеној дужности забрањен је улазак на Косово. Знам то јер сам потписао забрану, написао је Сељими на свом Твитер профилу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести