Шиб: Србија може да се поузда у ЕУ у борби против вируса

БЕОГРАД: Борба против корона вируса је заједнички задатак, а Србија зна да може да се поузда у подршку и солидарност ЕУ у тој борби, написао је у ауторском тексту за Курир амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб.
tomas sib
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Он је истакао да Немачка и ЕУ за програме вакцина и терапија издвајају милијарде евра.

Највеће поштовање он је исказао за лекаре и целокупно особље у Србији који се сваког дана боре за животе пацијената и додао да му је велико задовољство да је приликом прошлонедељне посете Клиничком центру у Београду могао да донацијом од пет респиратора помогне у тој борби.

Шиб је оценио да је и превенција значајна јер се тиче свих нас пошто вирусу не треба дати шансу ни у једној области живота.

Према мом запажању, у Србији се највећи број грађана понаша врло разумно и на тај начин активно доприноси борби против ковида, рекао је он.

Ситуацију у Немачкој оценио је као тешку и рекао да постоји велика забринутост да би још један свобухватни "локдаун" нанео привреди велику штету.

Навео да је јавни живот тамо значајно ограничен, а школе су и даље отворене.

Надамо се да ће се број новозаражених ускоро смањити. Немамо разлога за песимизам, напослетку, успешна борба против ковида је у нашим рукама, закључио је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести