Шимановци добијају вртић после 30 година

НОВИ САД/ШИМАНОВЦИ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је камен темељац за изградњу објекта Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима, у општини Пећинци, први објекат ове установе после 30 година, који ће, како је најављено, бити изграђен до краја следеће године.
mirovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о изградњи прве фазе радова, а укупна вредност инвестиције износи 120 милиона динара.

Наша намера је да заједно с локалном самоуправом решимо овај вишедеценијски проблем, јер су деца ове предшколске установе боравила у основној школи у неадекватним условима. До краја наредне године завршићемо овај објекат од 1.700 квадратних метара, који ће деци и запосленима пружити најбоље услове за боравак и рад, казао је Мировић.

Решили смо само ове године проблеме и у Белој Цркви, где смо изградили нови објекат, Централну кухињу у Новом Саду, али и у другим местима. Питање демографије и наталитета је најважније питање данас у Србији, а изградња нових вртића даје сигурност родитељима, што доприноси и проширењу породице, истакао је Мировић.

Покрајинска влада је од јула 2016. године до данас уложила 224 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката на територији општине Пећинци за реализацију пројеката у областима здравствене заштите, предшколског и основног образовања и васпитања, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, као и саобраћајне инфраструктуре.

Општина Пећинци се убрзано развија јер имамо бројне домаће и стране инвеститоре који овде послују, и ми ћемо заједничким снагама решити најургентиније проблеме ове општине, казао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Председник Општине Пећинци Жељко Трбовић истакао је да је данас велики дан за општину, јер, како је рекао, локална самоуправа не би могла сама да реализује овај велики пројекат без подршке Покрајинске владе.

Полагању камена темељца присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести