Симић:Хана да упознамо са хуманитарном кризом српског народа

ПРИШТИНА: Посланик и потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је данас, поводом одлуке посланика СЛ да се затворе у згради косовске скупштине у Приштини, да ће тамо остати до доласка ЕУ комесара Јоханеса Хана кога желе да упознају са ситуацијом и потенцијалном хуманитарном кризом са којом ће се суочити српски народ, уколико се такса од 100 одсто на робу из централне Србије хитно не повуче.
igor simic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

РТС преноси да се Симић обратио јавности из косовске скупштине где су се српски посланици раније данас ушли и где намеравају да остану до доласка ЕУ комесара.

"Поштовани грађани, из Приштине посланици Српске листе вам поручују - данас смо се затворили у просторијама Скупштине Косова како бисмо захтевали хитан састанак са представником Европске уније који долази у Приштину, Јоханесом Ханом, и упознали га са ситуацијом и потенцијалном хуманитарном кризом са којом се суочава српски народ уколико се такса од сто одсто хитно не повуче", рекао је у обраћању Симић.

Председник Српске листе Горан Ракиц саопштио је то после ванредне седнице Кризног штаба у Косовској Митровици да су посланици СЛ ушли у косовски парламент где ће сачекати Хана како би га упознали са антисрпским потезима који воде хуманитарној катастрофи.

Он је додао да се политицки представници Срба у Приштини данас легитимно и демократски боре за то да српска деца на КИМ имају право на живот, храну, будућност.

"Сав српски народ биће и јесте уз насе посланике који се боре за насу будућност, а та њихова борба нама живот значи", истакао је Ракић.

Он каже да су српски посланици поруцили да ће у својим просторијама у косовској скупштини остати до сусрета са Ханом којем ће изнети антисрпске потезе Приштине.

Поручио је српским посланицима да истрају у тој борби и поновио да њихова борба за Србе на КИМ значи зивот.

Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан сутра најпре долази у Београд где ће разгвоарати са председником Александром Вуичихем, а затим путује у Приштину.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести