Скoт: Информер je олош што се тиче вести

БЕОГРАД: Амерички амбасадор у Србији Кајл Скoт оценио је да је Информер "олош што се тиче вести" и нагласио да би медији требало да буду базирани на чињеницама, а да у овом таблоиду не види чињенице, већ само лажи.
kajl skot
Фото: Tanjug (Ministarstvo pravde)

Информер је најобичнији олош, како каже ваш премијер, што се тиче вести, рекао је Скoт у изјави медијима, после предавања на Факултету за међународну политику и безбедност.

Одговарајући на питање новинарке Информера о тврдњама да се Србији кочи процес приступања Европској унији, јер се неким званичницима не свиђа како премијер Александар Вучић води земљу, Скoт је рекао да то "неће бити једина лаж" коју је читао у Информеру и "вероватно неће бити задња". 

ПС: Непримерено и неумесно што Скoт вређа домаћи медиј

Покрет социјалиста оценио је данас као "непримерено и неумесно" то што је амерички амбасадор Кајл Скoт, као страни дипломата, гост у Србији, вређао један домаћи медиј само зато што му се, како наводе, не допада постављено питање и зато што не жели да да одговор.

"Амерички амбасадор је данашњим скандалозним понашањем према дневном листу "Информер" потврдио да медије у Србији дели на "наше" и "њихове" и на подобне и неподне", оцењује ПС у саопштењу.

Та странка, такође, пита Скoта да ли је његово данашње понашање према листу "Информер" демократија за коју се он залаже.

"Сада имамо једну потпуно парадоксалну ситуацију у којој они који стално спочитавају Србији и премијеру Вучићу о томе како су медији у Србији угрожени, у ствари их, баш они, својим лошим поступцима угрожавају", оцењује ПС.

Та странка указује и да би Скoт који је, како кажу, покушао да безуспешно цитира Вучића, требало да зна да, за разлику од њега, Александар Вучић не дели медије и да за њега не постоје пријатна и непријатна питања, већ адекватни одговори.

"Сматрамо да Кајл Скот не би више смео да дели лекције Србији по питању права и слободе медија, јер ни сам не може да испоштује њихово елементарно право", наводи се у саопштењу ПС.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести