Скупштина Косова и даље у блокади

ПРИШТИНА: Наставак конститутивне седнице Скупштине Косова данас је поново прекинут услед недостатка кворума, а као и претходна три пута седници нису присуствовали посланици коалиције ПАН и невећинских странака.
skupstina kosova, tanjug video
Фото: Танјуг Видео

Председавајући седнице Адем Микуловци за 16.август је заказао састанак политичких партија о формирању парламента, истакавши да је ово последњи пут да позива на консултације, пренела је РТК.

Први пут од 3. августа, када је сазвана прва конститутивна седница, у сали се појавио и председник Косова Хашим Тачи.Наставку конститутивне седнице данас је присуствовало 55 посланика, шест мање од потребне већине за рад.  Седници нису присуствовали посланици коалиције ПАН, невећинских заједница, посланица Демократског савеза Косова Теута Ругова, али ни посланици Алијансе за ново Косово, иако је њихов председник Беџет Пацоли био у скупштинској сали.

Члан Председништва Демократске партије Косова Бесим Бећај демантовао је да коалција ПАН блокира успостављањеинституција. Мандатар има потребе за додатним консултацијама и ми ћемо врло брзо оформити институције. Криза у земљи не постоји и ова коалиција ће након консултација изабрати руководство скупштине и изгласати владу. ПАН ће се одазвати консултативном састанку, казао је Бећај.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести