Скупштина потврдила кредит за путни пројекат Рума-Шабац-Лозница

Скупштина Србије потврдила је уговор о задуживању за потребе финансирања путног пројекта Рума-Шабац-Лозница. Реч је о дугорочном кредиту у износу од 14,9 милијарди динара.
putarina, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Председница Одбора за финансије Александра Томић рекла је током расправе у Скупштини Србије да је пројекат укупно вредан 476 милиона евра.

- Прва фаза је петља код Руме, односно деоница Рума-Шабац, која треба да представља део аутопута Е70 на укупној дужини 21,14 километара, где ће брзина возила на тој деоници бити 130 километара на сат - рекла је Томићева.

Према њеним речима, у другој фази ће бити део преко Саве, а трећа фаза се односи на део Шабац-Лозница, који представља брзу саобраћајницу у дужини од 54,48 километара, где ће се возила кретати 100 километара на сат.

- Део кредита о коме данас говоримо треба да заврши све фазе које се односе на реализацију пројекта - нагласила је Томићева.

Планирано је да се кредит отплаћује 10 година, са две године грејс периодом.  Рок расположивости зајма је до 4.јануара 2024. године, а исплата би била до 1.августа 2031. године. н

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести