Скупштина Србије: Расправа о уговорима са ЕИБ

БЕОГРАД:  Народни посланици наставили су данас 18. ванредно заседање начелном расправом на другу тачку дневног реда - Предлог аутентичног тумачења одредбе члана 2. Закона о потврђивању уговора о изменама и допунама финансијских уговора између Србије и Европске инвестиционе банке.
Skupstina Srbije/Fonet
Фото: FoNet

У образложењу те тачке дневног реда наводи се да одредбу члана 2 треба разумети тако да се закон примењује и на све финансијске уговоре које је Европска инвестициона банка (ЕИБ), као зајмодавац, закључила са правним субјектима са седиштем у Србији, као зајмопримцима, који имају својство наручиоца у смислу Закона о јавним набавкама.

За представника скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство на седници одређен је председник Одбора Ђорђе Комленски.

Народни посланици завршили су јуче начелну расправу на прву тачку дневног реда 18. ванредног заседања - Предлог о изменама закона о високом образовању, према којем ће "стари студенти", који још нису завршили студије, прописивањем нових рокова и правила студија, имати прилику да своје школовање наставе и заврше по старом наставном плану и програму у периоду од две школске године.

Утврђеним новим роковима завршетак тих студија предвиђен је до краја школске 2020/2021. године, а за студенте уписане на интегрисане студије из поља медицинских наука до краја 2021/2022. године.

Пре почетка данашњег заседања одржана је седница Одбора за уставна питања и законодавство, коју је сазвао председник Одбора Ђорђе Комленски, на којој је утврђено да су свих шест амандмана поднетих на Предлог закона о изменама Закона о високом образовању у складу са Уставом Републике Србије.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести