Скупштински хол "као кошница", на седници и премијерка

БЕОГРАД: После месец и по дана од како је уведено ванредно стање у Србији, скупштински хол је поново пун новинара, а посланици, као и представници владе долазе на седницу на којој ће бити потврђено ванредно стање и на којој ће се расправљати о мерама владе уз супотпис председника Републике.
1
Фото: Tanjug
На седницу су дошли премијерка Ана Брнабић, министри Синиша Мали, Александар Вулин, Златибор Лончар и Бранислав Недимовић.
 
Парламентарци, као и представници медија морали су јутрос прво да прођу кроз сигурносна врата где им је инфрацрвеним системом за мерење температуре измерена телесна температура.
 
Сви посланици и учесници заседања су добили маске и рукавице, а на располагању су им и дезинфекциона средства.
 
И новинари који прате скупштинско заседање носе маске и рукавице.
 
Посланици седе на сваком другом месту због неопходне удаљености, а испред сваког места је плоча од клирита.
 
Председница парламента Маја Гојковић је јуче казала да су сви посланици добили позиве да дођу, као и да су добили материјале за седницу.
 
Из владајуће СНС поручују да ће данас бранити озбиљну и одговорну политику Владе Србије и председника Републике који “трче трку за живот”.
 
"Дневни ред ће нам дати прилику да појаснимо које су то мере које је влада доносила, због чега, о детаљима увођења ванредног стања, о детаљима набавке медицинске опреме, помоћи која је стигла са различитих страна", рекла је функционерка СНС Марија Обрадовић.
 
Део опозиције који бојкотује парламент и данас неће доћи на седницу, и то су јуче поручили њихови представници испред Дома Народне скупштине, али ће се њихови представници обраћати новинарима у току дана у холу парламента.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести