СЛ: Лако је Дверима да саопштењима зову "Догодине у Призрену"

БЕОГРАД: Лако је Дверима у саопштењима или са степеништа парламента да кажу "Догодине у Призрену", треба бити кадар па то изговорити из српских средина на КиМ, поручују данас из Српске листе и додају да Бошку Обрадовићу по ко зна који пут борба за КиМ постаје тема - увек када је то политички опортуно.
srpska lista
Фото: Tanjug (printskrin/youtube)

Тих тзв. великих Срба, који би сваког поднева кад се пробуде да обнављају Душаново царство, Срби с КиМ су се нагледали и због њих озбиљно пропатили. По правилу, ти ''јунаци'' увек су спремни да јуришају на Качаник и Ђаковицу, али по могућству из београдских кафића и с твитера, наводи се у саопштењу Српске листе.

Како кажу, по ко зна који пут борба за КиМ постаје тема Бошку Обрадовићу и његовим сарадницима, којих је, оцењују, "све мање" - увек онда када је то политички опортуно.

Као што му је било опортуно да прави коалицију с Ђиласом, Јеремићем и Тадићем, који су изместили борбу за КиМ из УН, довели Еулекс, поставили катастрофално питање пред МСП, чиме је дата легализација тзв. независном Косову и на крају зацементирало поставиљањем граница између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, додају у Српској листи.

Наводе да сваке године на годисњицу одлуке МСП Албанци у Приштини захваљују Обрадовићевим коалиционим партнерима, а председник и потпредседник Двери Милован Јаковљевић позивају "догодине у Призрену".

Право питање за њих је: Зашто догодине, а не одмах? И зашто из године у годину, само на речима, без иједног конкретног дела?, питају из Српске листе.

Наводе да је у Призрену, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић добио СПЦ орден краља Милутина за обнову Призренске богословије, да је Канцеларија за КиМ отворила српски вртић, остварила повраћај прве узурпиране српске куће после 21 године, заштитила Богородицу Љевишку да у Унеску остане спска светиња.

И зашто само Призрен из ког је протерано 10.000 Срба, а не и повратничко село Новаке, где држава Србија гради српске куће, и Љубожда, и Опрешка... где се са својом државом боримо за сваког Србина? Наравно да за та села нису чули ни Обрадовић, ни ЈаковЉевић, као и за све друге српске средине у којима делимо судбину насег народа, стоји у саопштењу.

Тиме су из Српске листе реаговали на поновљене оптужбе лидера Двери Бошка Обрадовића да је актуелна власт спремна да призна независност Косова, уз тврдњу да се "већ дуго јавност у Србији припрема за стављање потписа", као и на отворено писмо потпредседника Двери Милована Јаковљевића.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести