Стефановић: Обрадовић помешао Вучића с Јеремићем, Ђиласом...

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Небојша Стефановић рекао је да је лидер Покрета Двери Бошко Обрадових данашњом изјавом да је Александар Вучић спреман да призна независност Косова "очигледно помешао председника Србије са својим данашњим коалиционим партнерима".
Stefanovic Nebojsa/Tanjug/Sava Radovanovic
Фото: Танјуг/Сава Радовановић/Небојша Стефановић

Стефановић каже да је Обрадовић звучао "баш као да описује шта су његови ментори Вук Јеремић, Драган Ђилас и Борко Стефановић били све спремни да ураде да би опстали на власти".

Он је у изјави достављеној Танјугу подсетио на поједине потезе лидера опозиције док су били на власти и истакао, како је навео, „сјајну“ идеју Вука Јеремића да постави "чувено" питање Међународном суду правде да ли је једнострано проглашена независност у складу са међународним правом одавно се слави у Приштини.

жУследила је, додаје Стефановић, још „боља“, под надзором Бориса Тадића и Драгана Ђиласа, да се одлучивање о Косову и Метохији измести из Генералне скупштине Уједињених нација под окривљује Европске уније, дакле из УН, тамо где Србија има стратешке партнере, у ЕУ, где је највећи део држава чланица, и то најмоћнијих, признао такозвано Косово.

То су биле одлуке Ђиласа, Јеремића, Тадића и Борка Стефановића када су имали прилику да одлучују. Знали су и те како да ће ЕУ бити много више наклоњена страни косовских Албанаца, али учинили су то не би ли се додворили Бриселу. Учинили су затим и више, додао је функцинер СНС.

Истакао је и да је Борко Стефановић 2011. увео Србима на КиМ и печат и царину, а потом и прелазе на Јарињу и Брњаку, цртајући границе између њих и централне Србије.

Тек не треба подсећати да ништа нису урадили 2008. године кад је лажно Косово прогласило независност, сви знамо да нису ни прстом мрднули, навео је Стефановић.

Оценио је да су лидери опозиције, када су имали прилику да на делу покажу како би се то они борили за Косово и Метохију, урадили су све што су могли на штету грађана Србије, а да данас, "без трунке срама, причају о томе шта би то они тобоже урадили и како би се изборили".

Додао је да данас њихов следбеник Бошко Обрадовић, који, како каже, врло одлучно спроводи њихову политику замагљујући очи народу, „мудро“ предлаже да се преговори врате у УН, одакле су их управо изместили његови ментори.

Стефановић је истакао да је Александар Вучић тај који је заслужан што се данас уопште разговара о Косову и Метохији, иако су велике силе говориле да је за њих Косово независно и завршена прича и који је успео да врати ту тему на сто, да поправи положај и побољша живот нашег народа на КиМ и да не дозволи нове погроме.

Захваљујући Александру Вучићу признање такозваног Косова повукло је 18 земаља. А шта о томе мисле сами Срби на Косову и Метохији, пошто ми се чини да они имају мало више права да о томе говоре у односу на оне који им сврате понекад чисто маркетиншки и у кампањама, покажу увек на изборима на којима апсолутну подршку дају Александру Вучићу, и то сваке године све већу и већу, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести