Слободан Цветковић ИЗАБРАН ЗА НОВОГ МИНИСТРА ПРИВРЕДЕ

Скупштина Србије данас је изгласала Слободана Цветковића као новог министра привреде Србије.
1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Он на то место долази након што је његов претходник Раде Баста смењен, и након што је дужност министра привреде припала Синиши Малом, министру финансија.

Нови министра привреде Слободан Цветковић полажио је заклетву. За његов избор гласало је 148 посланика, два су била против.

Слободан Цветковић био је од 2014. године до сада генерални директор Новосадског сајма. Цветковић је рођен 28. јуна 1974. године у Новом Саду где је завршио је основну школу, средњу машинску школу и вишу пословну школу економско-управног смера.

Од 2007. године члан је Социјалистичке партије Србије, а од 2011. године био је члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, на функцији секретара Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини.

Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Од марта 2013. био је помоћник директора за међународне комерцијалне послове Института за ратарство и повртарство НС семе.

Годину дана касније именован је за члана Управног одбора Агенције за управљање лукама Србије.

У марту 2012. изабран је за председника Градског одбора СПС у Новом Саду, а потом и у марту 2015. и новембру 2022. Члан је Извршног одбора Главног одбора и члан Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини.

У званичној биографији наводи да је радни однос засновао на Факултету за предузетни менаџмент у Новом Саду, као менаџер факултета БК Универзитета. Образовање је наставио на Факултету за трговину и банкарство, при Универзитету Браћа Карић. Дипломирао је 2001. године.

Био је директор Јавног предузећа Спортски центар у Беочину. Од 2004. до 2012. године био је помоћник покрајинског секретара за културу и јавно информисање у Влади Војводине. Наводи да је у истом периоду положио Стручни испит за рад у државној управи, успешно завршио међународни специјалистички курс у организацији Е.Ц.П.Д. и Бредфорд Универзитета, Велика Британија, под називом „Припрема, планирање, евалуација и управљање пројектима”.

Рад скупштине и данас је настављен, иако је део опозиције одлучио да блокира њено функционисање, а то чине дувањем у пиштаљке и трубе, па су посланици владајуће већине скупштинску седницу пратили са слушалицама.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести