СНП: Државу би да руше они што нису могли у скупштину на изборима

БЕОГРАД: Српска народна партија (СНП) Ненада Поповића саопштила је данас да најоштрије осуђује синоћно насиље на улицама Београда и истакла да је крајњи циљ хулигана упадом у Народну скупштину и друге државне институције рушење демократског поретка државе и преузимања власти револуцијом.
1
СНП истиче да не постоји ниједна демократска држава на свету која би мирно гледала како је "са улице руше" они који нису могли да уђу у Народну скупштину легалним путем - на изборима, јер немају поверење народа.
 
"Због тога је важно да пружимо јасну и недвосмислену подршку свим државним органима, који успостављају ред, чувају правни поредак и санкционишу хулигане, штитећи државу и грађане од насиља и обезбеђујући им остваривање Уставом загарантованих права", наведено је у саопштењу СНП.
 
Истичу да је у Србији слободно мирно протестовати и исказивати свој политички став, што су, додају, претходне године доказале, али да према насиљу, нападима на полицију и претњама државним ударима мора да буде на снази нулта толеранција.
 
"Тако се понаша Америка, Русија, Немачка, све друге уређене и озбиљне државе у свету, па тако треба да се понаша и Србија", наводи СНП.
 
Позивају све државне органе да одбране државу, да процесуирају све починиоце, али и инспираторе насиља и покушаја заузимања Народне скупштине, како би се, истичу, послала јасна порука свима да у будућности никакви покушаји државних удара и насилног преузимања власти мимо народне воље неће бити допуштени.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести