„СНС добро зна ко призива убиство председника“

НОВИ САД: Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду огласио се поводом акције новосадских демократа,
sns logo
Фото: Dnevnik.rs

„Поводом акције неколико преосталих активиста Демократске странке у Новом Саду, Градски одбор Српске напредне странке поставља им питање зашто се нису огласили када је цев аутоматске пушке уперена у председника Србије Александра Вучића „красила“ насловну страну НИН-а, а нешто касније и дневног листа „Данас“? Да ли демократе на тај начин призивају злочин у којем виде шансу за преотимање власти, које је једини мотив њиховог политичког ангажмана? Чланови и симпатизери Српске напредне странке, као и сви грађани Србије којима је стало до нормалног живота, бољитка и напретка наше земље, грозе се догађаја из 2003. године, када је наша земља на трагичан начин изгубила премијера. И поред неслагања са бројним политичким ставовима покојног премијера, Српска напредна странка не жели да се икада више у Србији догоди било шта слично и за нас је догађај од пре 16 година један од најтрагичнијих у новијој српској историји“, каже се у сапштењу.

Oвом приликом Градски одбор Српске напредне странке по ко зна који пут позива демократе на цивилизовано понашање, јер је лепљење летака и плаката по Градској кући и Тргу слободе, како кажу одлика примитивизма у који се Новосађани могу уверити сваког петка увече.

„Срећа је да је број демонстаната толико симболичан да ускоро неће бити у обавези да пријављују јавни скуп, иначе би штета коју плаћају порески обвезници за уклањање смећа које иза себе остављају била много већа“, додаје се у саопштењу.

Додаје се да би Градски одбор Српске напредне странке и грађани Српске Атине, такође, волели да знају ко стоји иза данашње акције Демократске странке – крило које подржава актуелног председника странке у нестајању Зорана Лутовца, они који штрајковали у просторијама Централе ДС у Београду или нека трећа фракција? Чисто да знамо коме треба да упутимо одговор на данашње прозивке, као и коме Новосађани треба да „захвале“ на досадашњој штети направљеној на Градској кући и Тргу слободе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести