СНС ОДЛУЧИО Иде се на нове изборе у Београду

​​​​​​​Седница Председништва СНС почела је данас око поднева у просторијама странке, која је, како је и било најављено, затворена за јавност.
с
Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Председништво Српске напредне странке одлучило да буду одржани нови избори за скупштину Београда, речено Танјугу из СНС

Седници присуствују председник СНС Милош Вучевић, као и чланови председништва странке Александар Шапић, Ана Брнабић, Горан Весић, Ирена Вујовић, Владимир Орлић, Петар Петковић, Сандра Божић, Александар Мартиновић, Миленко Јованов, Јелена Танасковић, Дарија Кисић...

(Телеграф)

ШАПИЋ ПОРУЧИО Одлучили смо да идемо на нове изборе, са кампањом се креће већ у недељу

БЕОГРАД: Председник привременог органа града Београда и потпредседник СНС-а Александар Шапић изјавио је данас да је Председништво странке одлучило да се иде на нове београдске изборе, а да ће са кампањом кренути већ у недељу.

Шапић је на конференцији за медије, након седнице председништва СНС-а, рекао да ће напредњаци на изборе изаћи као део једног великог покрета.  

"У великом покрету, видећемо ко ће све ту бити - сви они који сматрају да је политика коју смо ми водили у протеклом периоду за Београд, била политика просперитета, напретка града", навео је Шапић.

Он је додао да је овим потезом СНС подигла лествицу и срушила праксу која је неретко била саставни део српске политичке сцене. "Формирања већина никад нико није доводио питања, управо не они који су нас дан након избора оптужили да ћемо ући у некакве нелегалне, нелегитимне, некредибилне радње. И управо због одговорности коју имамо не само према овом граду него и према овој земљи и специфичности момента у којима се налазимо, посебно због свих наших проблема које имамо, сматрали смо да једна одговорна организација која има одговорност не само за Београд, већ и за све грађане Србије", рекао је Шапић. Он је додао да је ово показатељ тога да је СНС спреман да на своју штету да повуче потез у интересу свих грађана Србије и Београда, као и да за ову странку политика не представља математику.

Шапић је рекао датум одржавања поновљених избора зависи од законских процедура, али да СНС у кампању креће већ у недељу - скупом у Шумицама. Рекао је и да је ово први пут да су београдски избори постали важнији од осталих избора, и да се на њима не одлучује само о судбини Београда, већ о правцу у ком ће Србија ићи.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести