СНС Пећинци: Опозиција се служи подметањем

БЕОГРАД: Српска напредна странка у Пећинцима одбацила је данас оптужбе Нове странке да стоји иза наводног упада у породичну кућу члана Нове странке у Пећинцима и повезивања тог случаја са било ким из СНС.
SNS
Фото: Dnevnik.rs

СНС у Пећинцима, такође, позива надлежне државне органе да под хитно испитају све околности у вези са дешавањима у тој општини и о томе обавесте све грађане Србије. 

"Шутановцу и Живковићу се на сваком месту и у сваком тренутку привиђају напредњаци и Александар Вучић и њихове лажи и јефтине представе за јавност нису очигледно могле да заобиђу ни Пећинце", поручују из СНС.

СНС наводи да бруталне лажи и класичне измишљотине у вези са наводним упадом у породичну кућу члана Нове странке у Пећинцима и повезивање тог случаја са било ким из СНС најбоље говори о томе да "Шутановац, Живковиц, Јанковић, Јеремић, Шапић, Ђилас и сви остали преваранти и лажови из досовског шињела нису одустали од својих основих начела – лагања, подметања и варања грађана".

"Да ова представа буде још трагикомицнија, као некакав крунски доказ, навели су то да су наводни нападачи опсовали председника Српске напредне странке Александра Вучића, а сви у Србији знају да ниједан напредњак то никада не би рекао, за разлику од њих из досовске гарнитуре који свакодневно псују и вредају Вучића и његову породицу, јер ништа друго ни не знају да ураде".

СНС позива суграђане из Пећинаца да још једном покажу својим гласовима да је досовским лажима и пљачкама место у прошлости, а да за себе и своју децу желе ред, рад, развој и напредак и политику СНС и Александра Вучића.

МУП: Полиција одмах реаговала, неистините тврдње Живковића

БЕОГРАД: Државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић данас је изјавила да су неистините тврдње председника Нове странке Зорана Живковића да полиција није одмах реаговала у вези са пријавом функционерке те странке, Јелене Грујић Ристић о упаду непознатих лица у њену кућу у Пећиницима.

"Апсолутно су неистините тврдње Зорана Живковића и Маринике Тепић да полиција није радила свој посао поводом пријаве Јелене Грујић Ристић и да је полицијски увиђај почео тек три сата након њеног позива. Патрола из Полицијске станице у Пећинцима изашла је на терен одмах по пријави оштећене у 19.45 сати да су јој у кућу провалила непозната лица, а полицијско- увиђајна екипа обезбедила је лице места у 20.15 сати, како оно не би било нарушено", прецизирала је Хркаловић.

Она је за Танјуг рекла да је о догађају одмах обавештен надлежни тужилац из Руме, који је, наводи, наложио да се одмах почне са вршењем увиђаја. "Да би се лице места што квалитетније обрадило упућен је и криминалистишки техничар из Полицијске управе у Руми, с обзиром да Полицијска станица у Пећинцима нема свог техничара", објаснила је Хркаловић.Како каже, кривични техничар се по стизању прикључио екипи која је већ радила на терену. 

"У консултацији са надлежним тужилаштвом, полиција предузима све мере и радње у циљу расветљавања овог догађаја. Такође, с обзиром да је чланица Нове странке полицији пријавила да се осећа угрожено, полиција ће појачати патролне делатности како би у наредном периоду обезбедила сигурност породице Ристић“, назначила је Хркаловић.

Нова странка: Политичко застрашивање у Пећинцима

БЕОГРАД:  Нова странка негодовала је због јучерашњег упада непознатих особа у кућу председнице Општинског одбора те странке у Пећинцима Јелене Грујић Ристић тврдећи да је реч о политичком застрашивању. 

Председик Нове странке Зоран Живковић је, на конференцији за новинаре, најавио да Нова странка неће учествовати на локалним изборима 24. децембра у Пећинцима ако надлежни органи до почетка тог месеца не расветле случај.

"Констатоваће да нема минималних услова за то. И позивамо да на том месту и на примеру Пећинаца, али не и на бојкот београдских избора или избора за парламент Србије - што Вучић једва чека, покажемо да криминалцима не треба да дамо легитимитет", рекао је Живковић.

Он је истакао да Нова странка у Београду и српском парламенту мора да се брани и позвао опозицију да "пружи отпор" грађански и законом дозвољеним средствима.Живковић је, такође, затражио од надлежних органа да Грујићева и њена породица до вечерас добију полицијску заштиту.

Она је рекла да је када се враћала кући са мужем и дететом видела лопове који излазе из њене куће, од којих је један уперио пиштољ у њеног супруга.Навела је да су обавеситли полицију која је констатовала да ништа том приликом није украдено, као и да се не осећа безбедно и додала да је и раније добијала претње од активиста СНС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести