СНС Шабац: Локалне изборе одржати у законском року

Александар Пајић рекао да су јуче поднели кривичне пријаве против председника Градске изборне комисије Будимира Павловића и секретара Златка Ранковића, саопштио је ГО СНС Шапца.
pajic
Фото: SNS Šabac

ШАБАЦ: Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца Александар Пајић је још једном позвао на поштовање закона и понављање локалних избора у том граду у законском року и у складу са одлуком Управног суда и навео да су због неправилности у раду изборне комисије поднели кривичне пријаве.

Он је навео да су јуче поднели кривичне пријаве против председника Градске изборне комисије Будимира Павловића и секретара Златка Ранковића, саопштио је ГО СНС Шапца.

"Њих двојица нису у законом прописаном року одговорили грађанима на поднете приговоре, чиме су продужили рок одржавања поновљених избора", рекао је Пајић на конференцији за новинаре.

Градски одбор СНС Шабац захвалио је Шапчанима, који су свој глас дали листи „Александар Вучић -За нашу децу“ на 5 од 234 бирачка места на којима је јуче поновљено гласање.

Пајић је на конференцији за новинаре рекао и да на предстојећим поновљеним изборима на 27 бирачких места у Шапцу очекује убедљиву победу напредњака.

Пајић тврди и да је Градска изборна комисија Шабац инструмент у рукама Небојше Зеленовића и Душана Петровића и да по њиховом налогу одлаже спровођење избора на 27 бирачких места.

Он тврди и да се по Зеленовићевој наредби у граду уништавају сви докази везани за пословање јавних предузећа и Градске управе.

Чланица ГИК Шабац Бојана Чуровић је рекла да на бирачком месту није споран број гласова, већ су примедбе процедуралне природе и тичу се гласања ван бирачког места. "Реч је о неких 300 гласова који свакако не могу утицати на изборни резултат и блиставу победу СНС", рекла је Чуровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести