СНС Шабац: Зеленовић жели да прекроји вољу грађана

Српска напредна странка у Шапцу саопштила је да је „бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је пао најниже у својој политичкој каријери, покушавајући да на сваки могући начин прекроји изборну вољу грађана, која је њему и његовом власнику Душану Петровићу показала пут у политичку депонију, где им је одувек и било место“.
sns logo, SNS
Фото: СНС

 „С обзиром на то да је политичка каријера господина Зеленовића испуњена скандалима, корупцијом и неделима, требало је данас урадити нешто заиста изузетно, па у оштрој конкуренцији падова пасти најниже. А бивши градоначелник је управо то успео, на крилима нервозе, своје и Душана Петровића, ортака из лоповског тандема који ће ускоро морати да одговара за све што је урадио Шапцу и грађанима Шапца“, каже се у саопштењу.

Наиме, како додају напредњаци, Зеленовић је у „бахатом налету какав одавно није виђен у српској политици“, напао директно председника Србије Александра Вучића, који му је раније поручио да је народ у Шапцу одлучио убедљивом већином да га не жели и да нема тог амбасадора који ће да спаси његов лоповлук и криминал. Зеленовић је, кажу у СНС, помисливши ваљда да је раван или можда чак и битнији на српској политичкој сцени од председника државе, да има исту тежину као човек који је преокренуо историју Србије и повео целу нацију путем напретка и препорода, уличарским речником и измишљотинама покушао да излажира податке о ситуацији са корона вирусом у Шапцу, али се ту није зауставио.

 „Он је рекао, ни мање ни више, него да је "више стотина криминалаца учествовало у покушају да се прекроји права изборна воља грађана Шапца".  Једино истинито што је Зеленовић поручио Вучићу и Српској напредној странци била је изјава да ће о лоповлуцима и крађама у Шапцу одлучивати суд“, кажу напредњаци.

 Српска напредна странка у Шапцу већ годинама упозорава на лоповлук и крађе тандема Петровић - Зеленовић, и снажно подржава овај захтев бившег градоначелника Шапца.

„Зеленовић очигледно мисли да грађани Шапца и Србије не памте дуже од једног дана, што није ни чудо, будући да му, ни две недеље после избора, није јасно како су тако убедљиво гласали да га иселе из фотеље коју сада грчевито жели да сачува, бар још неки дан.

 Занимљиво је да су се "стотине криминалаца" о којима он говори волшебно створиле тек када је постало кристално јасно да су он и Душан Петровић на изборима доживели прави бродолом. Док су, на крилима улизивачких гласина о почетним успесима на појединим бирачким местима, мислили да ће поново победити на изборима, криминалаца, наравно, није било ни од корова, ни једног јединог, а камоли "стотина", каже се.

Напредњаци подсећају да су Зеленовић и Петровић, и чланови Градске изборне комисије, у којој је седело 75 одсто њихових људи, понављали целог дана да се избори одржавају у демократској и фер атмосфери, без неправилности и по закону.

Српска напредна странка подсећа на једину истину у вези са изборима у Шапцу: у записницима не постоји ништа од онога о чему Зеленовић прича, ниједан од 2.000 посматрача ништа од тога није забележио, или реаговао. Српска напредна странка је победила у Шапцу са више од 11.000 гласова предности, и то је једина истина. То је сурова реалност, баш као што је реалност и да је власт Зеленовића и Петровића у Шапцу заувек готова, и да ће они одговарати за сваки динар који су за ово време украли и проневерили, по законима који важе у Републици Србији.

„Зеленовић, међутим, није завршио са материјалом који ће тужилаштво имати у својим рукама када дође време, а то ће бити веома брзо, да се правосудни систем позабави његовим случајем. Он се и даље упорно оглушава о одлуку суда, који је донео одлуку о понављању избора у Шапцу на одређеном броју бирачких места. Разлог је, наравно, јасан: оног момента кад се преброји последњи глас на тим изборима, почиње да откуцава правни механизам који ће Зеленовића склонити са грбаче Шапчана, а сместити тамо где је место свима који краду, лажу и злоупотребљавају новац грађана Србије“, кажу у СНС.

Како наводе, страх од завршетка изборног процеса је зато и те како разумљив - нико не воли да сноси последице које са собом носи криминал.

„Али Зеленовић је о томе требало да мисли раније, кад је први пут прекршио закон. Бивши градоначелник плаши грађане короном, и тврди да "брига за здравље грађана" је разлог што не жели да закаже поновљене изборе. Ми питамо господина Зеленовића како то да му је здравље грађана постало битно тек у оном моменту кад му је постало јасно да је убедљиво изгубио изборе, и да је Шапчанима доста његове страховладе? Како му здравље грађана није било битно кад се оглушио о директне смернице Завода за јавно здравље и организовао три масовна догађаја, без поштовања мера заштите - Ружа Липолиста, коњичке трке и седницу Главног одбора Демократске странке, у којој има лидерске амбиције?

Како, Зеленовићу, тада грађани нису били угрожени, а сада, кад је дошао рачун за твоје мрцварење Шапца и Шапчана, јесу угрожени? Или је ипак једина угроженост до које ти је стало она твоја сопствена?“, питају у СНС.

Истина је да су Србија и Европа на удару заразе, и стање јесте тешко, али је исто тако истина да о увођењу ванредног стања треба да одлучује струка, а не Небојша Зеленовић, чија једина струка је корупција и лоповлук.

„Зеленовићу, зашто си се чак три пута, 20. , 23. и 26. јуна, оглушио о препоруке струке и организовао масовне догађаје, ако ти је здравље грађана на првом месту?

Шапчанима, а богами сада и целој Србији, коначно је јасно ко је и шта је Небојша Зеленовић. Он је данас свима доказао колики је лицемер и колико дубоко је спреман да потоне да би спасио шта се још спасити може. На његову, и жалост његовог ментора Душана Петровића, спаса више нема. Народ је, Зеленовићу, показао шта мисли о теби. Народ те неће, иди. Уради бар једну, последњу ствар, како треба. Шабац је демократски изабрао нову власт из редова Српске напредне странке, помири се с тим“, веле у ГО СНС Шабац.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести