СНС Шапца: Раскринкан план Небојше Зеленовића

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да је данашњом одлуком  Градске изборне комисије Шабац  дефинитивно раскринкан подло осмишљени план Небојше Зеленовића, да иако је изгубио изборе, још неко време остане на власти.
sns logo, SNS
Фото: СНС

„Прво је Зеленовић покушао да поништи изборе, што је Управни суд по нашој жалби одбио. Затим је натерао појединце да поднесу 12 приговора, који су такође одбијени“, каже се у саопштењу.

Додаје се да је Зеленовић учинио све да купи још  времена на власти одуговлачећи понављање избора на 27 бирачких места како би одложио коначно признање изборног пораза и одлазак са власти.

„Сада је отишао корак даље, па је Градска изборна комисија Шабац, по његовом налогу, одлучила да се избори на 27 бирачких места понове 7 дана по укидању ванредне ситуације у Шапцу, као да је реч о ванредном стању, а не о ванредној ситуацији за коју је у огромној мери одговоран управо Небојша Зеленовић.

Бивши градоначелник Шапца, довео је Шапчане у огромну опасност од заразе пре свега зато што се више пута оглушио о препоруке и упозорења Градског завода за јавно здравље о пооштравању мера у граду. Међутим, Зеленовић не само да ништа није учинио по питању заштите грађана, већ је као да вирус корона не постоји, организовао чак три јавна догађаја у Шапцу - Ружу липолиста, коњичке трке и седницу Главног одбора Демократске странке“, кажу напредњаци.

Наводе да је Небојша Зеленовић, не чинећи  ништа, пустио да број заражених расте, како би увео ванредну ситуацију и од Шапца први пут од почетка кризе са корона вирусом, направио жариште с циљем да по сваку цену одложи поновљене изборе и коначну примопредају власти.

„Ништа није важно, ни грађани, ни њихово здравље, ни изборна воља народа. Важно је само да Зеленовић и његов ментор Душан Петровић још који дан отимају паре Шапчана истовремено уништавајући документацију о претходним криминалним активностима.

Све што раде је толико очигледно и нечасно да их и на тим поновљеним изборима, без сумње, очекује још један катастрофалан пораз од стране народа, који је већ јасно са више од 30 хиљада гласова рекао коме верује - Српској напредној странци и  Александру Вучићу чије име поносно носи наша листа, јер српски напредњаци  не желе власт ради власти,  већ ради будућности наше деце“, каже се у саопштењу.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести