Шојгу отпутовао, обострано задовољство резултатима посете

БЕОГРАД: Руског министра одбране, генерала армије Сергеја Шојгуа, који је боравио у званичној посети Србији, вечерас је на Аеродрому "Никола Тесла" испратио министар одбране Србије Александар Вулин.
Танјуг/Раде Прелић/Вулин и Шојгу
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Вулин и Шојгу

Изражено је обострано задовољство резултатима посете, током које је било речи о даљем унапређењу државне и војне сарадње Србије и Русије и конкретним активностима које ће унапредити све богатију сарадњу две армије, саопштило је Министарство одбране.

Министар Вулин још једном је захвалио министру Шојгуу што је одабрао да Србија буде прва земља у коју долази након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације.

Захвалио је и на позиву Војсци Србије да учествује на обележавању Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, 9. маја у Москви, где би српски и руски војници марширали заједно на Црвеном тргу у славу победе.

Министар Вулин захвалио је министру Шојгуу на личном позиву да присуствује састанку министара Шангајске организације за сарадњу у јуну ове године, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести