Шпанија против чланства Косова у Интерполу

МАДРИД: Државни секретар у МУП-у Биљана Поповић Ивковић састала се данас у Мадриду са генералном директорком за међународне односе МУП-а Шпаније Еленом Гарсон Отаменди и захвалила на принципијелном ставу те земље о непризнавању косовске независности, као и на подршци гласањем против чланства тзв. Косова у Интерполу.
Biljana Popović Ivković  foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Поповић Ивковић је на састанку у Мадриду захвалила и на континуираној подршци Шпаније нашој земљи, саопштио је МУП Србије.

Она је са Отаменди разговарала о унапређењу сарадње полиција две земље у области борбе против организованог криминала. 

Генерална директорка МУП-а Шпаније Отаменди истакла је да та држава поштује територијални суверенитет Србије и да ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку аргументацији Србије против чланства тзв. Косова у Интерполу.

На састанку је било речи и о борби против организованог криминала, а Поповић Ивковић и Отаменди сложиле су се да је сарадња два министарства на високом нивоу и да је у претходном периоду резултирала низом заједничких успешних акција. 

Поповић Ивковић је истакла одличну сарадњу српске и шпанске полиције на стратешком и оперативном нивоу, посебно у области борбе против трговине наркотицима и најавила ускоро формирање заједничких истражних тимова. 

Она је, такође, указала да је Шпанија пример добре праксе у борби против родно заснованог насиља и да су искуства полицијских службеника те земље у овој области драгоцена за МУП Србије, које је интензивирало рад на унапређењу резултата у овој области. 

Отаменди је указала да је сарадња полиција две земље одлична и изразила уверење да ће она у наредном периоду бити додатно унапређена. 

Поповић Ивковић и Отаменди разговарале су и о свеукупној сарадњи Србије и Шпаније, а Поповић Ивковић је истакла да ће недавно уведена директна авионска линија Београд-Мадрид учврстити и продубити пријатељске односе две земље, али и дати допринос унапређењу привредне и економске сарадње. 

Током посете Шпанији, Биљана Поповић Ивковић се састала и са генералном директорком Генералне дирекције за родно засновано насиље града Мадрида Маријом Наредо.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести