СПОЈЕНИ СОМБОР И КУЛА Завршени радови на изградњи пута Стапар - Сивац (ФОТО)

"Завршена је изградња локалног пута од Стапара до Сивца, од регионалног значаја, дужине готово 16 километара, који спаја Сомбор и Кулу и на којем се налази и новоизграђени мост који ту деоницу спаја са путем Кула - Врбас", изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка саобраћајнице.
Инстаграм профил Игора Мировића
Фото: Инстаграм профил Игора Мировића

Мировић је истакао да је задовољан изведеним радовима и подсетио да је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, за реализацију овог пројекта издвојила милијарду и 377 милиона динара.

"Изградња ове деонице од великог је значаја како за сомборску и кулску општину, тако и за Апатин, који ће добити директан, краћи излаз на будућу брзу саобраћајницу ′Осмех Војводине′ од Сомбора до Кикинде, чија је изградња у току", истакао је Мировић, а саопштила Покрајинска влада.

Према Мировићевим речима, то је значајно и за пољопривреднике, којима ће бити олакшан приступ парцелама.

"Ово је важна вест за све грађане Стапара, Сивца и других насеља јер ће знатно скратити путовања и уз то ће допринети бољој повезаности насељених места у Западнобачком округу", рекао је Мировић.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Општине Кула Дамјан Миљанић.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести