Споразуми из Тиране одмах ступају на снагу

ТИРАНА: Споразуми који су данас потписани у Тирану, у оквиру иницијативе "Отворени Балкан" практично одмах ступају на снагу, поручили су данас председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

На питање новинара који су рокови примену споразума, председник Србије Александар Вучић је рекао да се све примењује одмах.

"Идемо одмах са свим, све примењујемо одмах. Морамо да завршимо све око електронског потписа, ту смо близу, и када то завршимо онда немамо више проблема ни са радним дозволама, ни са било чим", рекао је Вучић.

Он је појаснио да је једино за ЦЕФТА потребно око шест 6 меседи да прокњижи све, о чему су их представници ЦЕФТА данас информисали.

"Али, то ће за све грађане да почне да важи одмах. Могуће је да имамо техничке проблеме, али то ћемо решавати у ходу. Ово су велике ствари и огромне промене", рекао је Вучић.

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да ће се одмах ствари покренути.

"Данас смо ово потписали, сада ће људи, који већ имају интеракцију између наше три земље, имати сасвим другачији начин да своје производе довозе са једног на друго место", рекао је Рама.

Македонски премијер Зоран Заев додао је да остаје још да заживе идентификациони бројеви.

Publisher ID
testurednik
Created
Tue, 12/21/2021 - 14:26
Media name
instagram

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести