СПС: Изборни услови једнаки су за све

БЕОГРАД: Сви они који данас имају примедбе на изборне услове морају да знају да ти услови нису мењани већ читаву деценију, још од периода када су они били на власти и када су сами поставили те услове, тако да прави разлог за њихово незадовољство очигледно лежи негде другде, а не у изборним правилима, истичу у ГО СПС. 
sps, socijalisticka partija srbije
Фото: Социјалистичка партија Србије

За успех на изборима неопходно је да се пред грађане изађе са јасном политиком развоја Србије и подршке свим њеним грађанима, а ако то немате, онда је јадиковка над изборним условима само изговор и алиби за неуспех, наводе у СПС.

" То је једини програм и једина политика дела опозиције, предвођеног Драганом Ðиласом и Бошком Обрадовићем. После пропасти њихових уличних протеста, сада говоре о некаквом бојкоту редовних избора, иако је до њих остало више од пола године и упркос томе што ће они бити одржани под условима који су сами, својевремено, прописали. Шта ће бити следеће, када и идеја о бојкоту буде пропала, то вероватно ни сами не знају, јер су исцрпели све изговоре за одсуство било какве политике са којом могу да изађу пред бираче", наводи се у саопштењу. 

Како наводе, важно је и имати у виду да је Србија до сада спровела читав низ изборних циклуса без икаквих примедби на њихов демократски оквир, пре свега од надлежних међународних институција, што, истичу, већ годинама даје потврду о веома високим изборним стандардима који код нас важе.

Социјалистичка партија Србије из избора у изборе добија јасну потврду грађана о исправности своје политике и свог стратешког савезништва са Српском напредном странком и уверени смо да ће тако бити и убудуће, наводе у странци.

"Као и досадашњи, и наредни, редовни избори у Србији, биће спроведени по највишим демократским стандардима, по једнаким условима за све учеснике, њихов легитимитет биће потпун и уважен како код наших грађана, тако и код релевантних међународних институција", истиче се и додаје да ће Србија и на тим изборима добити још једну у низу важних потврда да је држава развијених демократских институција и слободног политичког избора.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести