Ђилас: Наредни састанак власти и опозиције уз присуство медија

БЕОГРАД:  Председник Странке слободе и правде Драга Ђилас данас је обавестио организаторе наредних разговора власти и опозиције на Факултету политичких наука да на њима неће уцествивати уколико не буду отворени за јавност. 
Dragan Đilas Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како је навео, претходно учешће је прихватио упркос раније изнетом ставу да је опозиција већ требало да саопшти да ће бојкотовати изборе и упркос томе што у разговору учествовао с људима који, како каже, свакодневно воде хајку против њега, али је, додаје, желео да учини све што је у његовој моћи да се смање тензије које постоје у нашем друштву. 

Напомиње да је поштовао договор да се не износе детаљи разговора након састанка, што, тврди, друга страна није испоштвала. 

Оно што не може да прихвати, како је навео, је да организатор, а то су Милан Антонијевић и Фонд за отворено друштво, неистинито информишу јавност да су учесници разговора били конструктивни, те да тендециозно саопштавају како се бојкот током разговора није помињао и како договор само што није постигнут.

''Како је конструктивно када се већ првом говорнику упада у реч, када се прекидају људи понављањем хиљада пута поновљених лажи? Или када представници власти као песмицу понављају да је у Србији све одлично и да нема ни потребе да се разговара о било чему што опозиција захтева, осим о неким техничким стварима'', пита Ђилас, а да би се то избегло предлаже да наредни састанак буде отворен за представнике медија.

То, напомиње, никоме од учесника не може представљати проблем, а супротном, поручује, Странка слободе и правде на наредном састанку неће учествовати. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести