Симић: У току разговори власти и дела опозиције

БЕОГРАД: На Факултету политичких наука у току је разговор представника власти и дела опозиције, потврдио је Танјугу декан проф. др Драган Симић. Састанак се тиче услова за одржавање избора.
glasanje f bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Чим смо сели заједно, то је добар знак. То је знак да постоји свест да постоји велика потреба да се разговара, а то је већ нешто, рекао је Симић.

Он је новинарима пренео да за разговор важи "Chatham house " правило и да је то једино што може да каже.

Фото: Tanjug

Ја сам само отворио (разговор), као домаћин, даље они причају, затворено је, додао је Симић.

Упитан ко присуствује разговору, Симић је потврдио да је ту министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, посланик СНС Владимир Ђукановић, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, лидер ДС Зоран Лутовац.

Симић је рекао и да се разговор води на иницијативу Фонда за отворено друштво.

На констатацију новинара да је ово већ дијалог, Симић је одговорио:

Ви то можете тако да назовете. Мислим да да, чим седе за истим столом, дакле разговарају и то је већ само по себи добро за почетак, рекао је Симић.

Ђукановић: Опозиција позвала медије и прекршила договор

Посланик СНС Владимир Ђукановић, који учествује у разговорима представника власти и дела опозиције на београдском ФПН-у, огласио се са састанка на Твитеру, где је написао да је опозиција прекршила договор.

На предлог Фонда за отворено друштво, уз правило које је модератор дефинисао да нема медија, пристали смо да дођемо на скуп на коме би говорили о изборима. Господа из Савеза за Србију су намерно позвали Н1 и тиме прекршили правило модератора. Јадно и бедно, написао је Ђукановић на Твитеру.

Додао је и да није реч и о каквим преговорима.

Елем, скуп је био замишљен као презентација Цесида и Црте о изборном законодавству. Никакви преговори и сличне бесмислице. Ипак, очито је да су господа из СзС имали за циљ да политизују скуп и мимо правила модератора скупа позвали су медије, написао је Ђукановић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести