СРБИ БОЈКОТУЈУ РЕФЕРЕНДУМ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ До 11 сати на референдуму гласало укупно 85 особа, У ЗВЕЧАНУ НИКО НИЈЕ ГЛАСАО

ПРИШТИНА: Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини саопштила је да је до 11 часова на референдуму о смени градоначелника у све четири општине на северу КиМ гласало укупно 85 грађана од 46.566 бирача који се налазе на бирачком списку, што је 0,18 одсто.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Visar Kryeziu)

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласала су 32 бирача, у Зубином Потоку седам, у Лепосавићу 46, док у Звечану нико није гласао.

Привремене приштинске власти данас у четири општине на северу КиМ организују референдум о смени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на КиМ позвале су на бојкот због услова које је Приштина прописала за референдум.

Према упутству које су усвојиле привремене приштинске институције, да би референдум успео, потребно је да изађе 50 одсто плус један уписаних бирача.

На бирачким местима постављене су камере, а Српска листа је указала и да бирачки спискови не одсликавају реално стање на терену, јер је због сталних притисака Приштине дошло до исељавања Срба са севера КиМ.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести