Срби из села Дрен остају на путу и током ноћи, траже обуставу радова (видео)

ЛЕПОСАВИЋ:  Житељи села Дрен и других заселака у општини Лепосавић, који су се данас окупили на мирном протесту, одлучили су да ноћ проведу на путу који води ка њиховим имањима, због радова који су јутрос почели на основу одлуке владе у Приштини о експропријацији, јавља РТС.
Косово онлајн
Фото: Косово онлајн

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је раније данас да је Ветону Ељшанију, координатору косовске полиције задуженом за спровођење одлуке привремених приштинских институција о нелегалним радовима у тој општини, рекао да мештани траже обустављање свих радова, јер не прихватају отимање имовине.

Тодић каже да Приштина узурпира српску земљу како би направила војну базу код Лепосавића.

Тодић је разговарао и са мештанима села Дрен, окупљеним на мирном протесту због радова на путу који води од магистрале из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку и брда на којем је према одлуци владе привремених приштинских институција извршена нелегална експропријација земљишта.

"Прошло је 15 дана од доношења ове противправне и незаконите одлуке о експопријацији земљишта у катастарским зонама Дрен и Лешак, за које смо данас сазнали за које намене је и донета. Ради се о изградњи базе, потврдили су нам припадници КПС. Данас је био још један једнострани потез, о којем нас нико није упознао, присутне су тешке грађевинске машине, ове људе који изводе радове обезбеђују припадници специјалних полицијских јединица који су наоружани до зуба. Људи су забринути, негодују и ово данас ником не иде у прилог јер нам нису потребне нове тензије", изјавио је Тодић.

 Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је обавестио све међународне представнике, као и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака о томе да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти започео "нелегалне радове" на српској земљи у општини Лепосавић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести