Срби неће пристати на насилну интеграцију Косовске Митровице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Срби из северне Косовске Митровице неће пристати на насилну интеграцију с јужном Митровицом, изјавио је данас потпредседник Српске листе Игор Симић, коментаришући иницијативу о уједињењу града на Ибру.
simic, tanjug/Z.Žestić, arhiva
Фото: Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

"Срби из северног дела Косовске Митровице неће пристати на насилну интеграцију у било какав систем, јер нико неће нешто што је квалитетно и добро мењати са нечим што не функцинише", рекао је Симић за ТВ Пинк.

Он је нагласио да је северни део Митровице "брана надирању екстремиста" од 1999. године до данас, и да су тако сачуване општине Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, и привредни потенцијали ХЕ Газиводе и Трепча.

"У јужном делу града не постоји никакве привреда. Трепча, која је остала у северном делу града, нормално функционише, то је солвентна фирма са српским менаџментом, која зараде запосленима исплаћује из сопствених прихода", нагласио је Симић.

Подсетио је да је председник Српске листе Горан Ракић у свом саопштењу истакао да се "Срби никада неће сложити са етничким чишћењем и да су то показали у претходних 20 година храбро стојећи заједно уз подршку државе Србије".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести