Србија 21: Ускоро одлука о изборима

БЕОГРАД: Око 70 представника различитих група грађана из целе Србије, некадашњи функционери ДС, ЛДП, УРС, СДС поручили су данас, на округлом столу организације “Србија 21” у Београду, да су спремни да се боре и изађу на изборе, а одлука о изласку на изборе биће донета ускоро.
beograd, pixabay
Фото: pixabay.com

"Опредељење људи који су данас били је јасно - они желе да учествују на локалним изборима и мислим да ћемо то имати у виду када будемо доносили одлуку о наредним корацима", рекао је представник организације Србија 21 Ненад Константиновић новинарима, на питање да ли ће та организација учествовати на изборима.

Народни посланик Марко Ђуришић приметио је да поједини политичари траже од грађана да се боре у њихово име, а да они буду иза њих, што је, како каже, кукавички.

“Ако се бавимо политиком ми треба да поднесемо највећи терет. Данас се грађанима нуди одустајање и тражи се да поднесу ударац режима, а то је неодговорно. Видим код вас велику жељу да се борите, да не одустајете од политичких идеја и верујем да ћемо у овој нашој борби успети, без обзира што промена режима не изгледа извесна и да ће лако да се деси, али ако будемо паметни, вредни, одлучни, мислим да имамо шансу”, рекао је Ђуришић.

Константиновић је најавио да ће наставити да окупљају удружења грађана и одборе разних политичких странака, са којима ће даље разговарати, а наредне седмице разговараће, каже, и са представницима градова и општина.

На данашњем састанку у београдском Сава центру, каже, упућена порука да представници грађана који су за европску и демократску Србију не желе да се повуку пред СНС-ом и оним снагама које земљу воде у супротном правцу.

Он је навео и да је штета што и друге организације када су доносиле другачије одлуке нису водиле дебату, већ су, каже, гледале само интерес централа странака и врха политичке партије.

Сви представници из локалних средина који су се данас обратили поручили су да су за излазак на изборе и да желе да се боре у својим општинама и градовима.

Скупу су присуствовали и некадашњи функционери ЛДП Бојан Ђурић, Иван Андрић.

На питање због чега данас нису били присутни посланици ДС-а, који су били ту приликом потписивања Декларације о европској Србији, Константиновић је прецизирао да су данас били само представници градова и општина.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести