Србија данас: Исаковић шокиран Вујевићевим нападом на Вучића

Вујовићевим нападом на председника Вучића и устајањем против опште борбе са невидљивим непријатељем шокиран је и његов бивши саиграч Миле Исаковић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Српска јавност, како спортска, тако и она друга, већ други дан, шокирана изјавом чувеног рукометаша Веселина Вујовића, коментарише како је могуће да неко ко је преносио славу ове земље  широм света, отворено напада институцију председника државе, али и Александра Вучића лично. Оно што је најскандалозније је чињеница да је прослављени спортиста Вујовић устао против мера којима се спречава ширење заразе  вирусом Ковид у Србији.

Његови напади наишли су на огромно неодобравање грађана, представника власти, али и спортиста. Начелник Мачванског округа Владан Красавац оцењује да су Вујовићеви напади апсолутно неприхватљиви.

- Као бивши спортиста, а сада као начелник Мачванског округа и као  представник владе и државних органа морам да се осврнем на овај јавни наступ Веселина Вујовића, пре свега зато што је тај напад директно усмерен на председника Србије Александра Вучића, на Владу Србије, али и на, слободно могу рећи, здравствени систем наше земље - рекао је Владан.

- Прво, изјава Веселина Вујовића долази у тешком тренутку за нашу земљу, читаву европу и свет и сам град Шабац. Сви наши ресурси су усмерени ка одбрани од вируса и спасавање живота људи. Сам Вујовић вербално је напао директно нашег председника Вучића  и то се не може оправдати. То је спортским језиком речено непрофесионално и непримерено од једног спортисте и не приличи великану рукомета. Институција председника државе заслужује поштовање - додао је он.

- Наш председник Александар Вучић изабран је на слободним изборима, огромном већином гласова грађана Србије и апсолутно не заслужује такав начин примитивног обраћања. Мени као спортисти то је несхватљиво, поготово да Вујовић који је као спортиста пронео славу ове земље, заборавља шта му је све ова земља дала, каква је државна материјална признања добио  и питам се чиме је Србија заслужила такав однос према њеним институцијама - додаје Владан.

- Онима који имају примедбе на ситуацију у земљи увек постављам питање шта сте ви као појединац урадили да поправите ситуацију којом нисте задовољни. Шта је ваш рукометни клуб добио од вашег ангажмана последњих десет година? Нисам чуо ни једну изјаву за спортску дворану "Зорка" у којој је тај Веселин Вујовић постао прво човек, а затим и најбољи играч на свету. Србија је демократска држава и свако има право на свој политички став, али ова Вујовићева изјава је, независно од политике, људски и спортски гледано нефер и неприхватљива - рекао је оштро Владан.

Вујовићевим нападом на председника Вучића и устајањем против опште борбе са невидљивим непријатељем шокиран је и његов бивши саиграч Миле Исаковић.

 

- Веселин Вујовић је дао једну крајње политички обојену изјаву иако тврди да није политички опредељен. Ја њега ценим као свог саиграча и колегу рукометаша, али ове његове изјаве у вези са борбом против пошасти која је захватила цео свет, не могу да прихватим - рекао је Исаковић.

- Апсолутно се не слажем са његовим наводима и ми као народ у овој ситуацији морамо имати поверења у институције, у председника у кризни штаб. Потичем из лекарске породице и знам какве све последице може да остави ова болест. Морамо бити свесни да одговора на ову кризу нема још ни у свету, с њом стратегију мења и Светска здравствена организација, која је до сада 7 или 8 нпута мењала протоколе у вези са Цовидом - додаје Исаковић.

- Зато је врло опасно давати неодмерене изјаве, које смо чули од Вујовића. Он је најблаже речено демонстрирао неодговорност која је недопустива поготово када је реч о јавним личностима чије изјаве имају посебну тежину. Не би требало да се меша у оно што не разуме. Био је најбољи у спорту, али ова Вујовићева изјава ме подсећа на мишљења гледалаца из публике, који су увек боље од мене знали шта ја треба да радим на терену - наводи он.

- У тренуцима када је неопходно да сви станемо као један против вируса Ковид и заштитимо народ од пошасти  с којом се бори читава планета, болне су и разочаравајуће изјаве од свих који такву ситуацију користе за политичке изјаве и промовисање ставова дела опозиције. Страшније је тим пре када отворено заузимање политичке позиције долази од оних којима би здрав живот и здравље грађана, као и спортски дух требало да је на првом месту. Уместо тога они се опредељују за јефтину политизацију и вређање председника државе чиме суштински  не говоре ништа о Вучићу, али много кажу о себи самима - наводи за крај.

(Србија данас)

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести