Србија данас: Зеленовић се заложио се за бојкот, а промовише излазак на изборе

Шизофренија политике Небојше Зеленовића оличена је и у његовој последњој изјави да ће само грађани Шапца моћи да бирају, а да остали само гласају, као и да је Савез за Србију у праву што бојкотује изборе.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Небојша Зеленовић мајстор контрадикторних потеза и изјава тако се поново заложио за бојкот истовремено промовишући излазак на изборе.

- Кажу упућени да га много нервира када га колеге из бивше коалиције зову издајником зато што је издао идеју бојкота и одлучио да зарад личних интереса покуша да задржи фотељу градоначелника Шапца изласком на изборе.

- Крађа 7 милиона евра из буџета града Шапца, од 2015. До данас, такође је контрадикторан потез имајући у виду да Зеленовић као градоначелник Шапца треба да ради у интересу грађана, а не да их поткрада заједно са својим ментором Душаном Петровићем. Каже Зеленовић и да грађани тачно знају шта је чија политика.

- И ту је вероватно у праву. Само што му та истина не иде у прилог. Пре само годину дана у Пећи је промовисао своју политику према Косову и Метохији. Тада је градоначелник Шапца говорећи о сарадњи два града ,између осталог рекао: ''Ми смо један од ретких опозиционих градова у Србији, баш као што је Пећ на Косову.''

- Никада Зеленовић није објаснио како је то Пећ само на тзв. Косову, а Шабац у Србији и зашто Пећ не сматра Србијом. Никада није прецизирао ни да ли је тај став баш његов или га је усвојио од својих наредбодаваца, који Пећ такође не сматрају Србијом, као што уосталом ни Косово и Метохију не сматрају јужном српском покрајином.

- Инсистирајући на ћутању у вези са овим горућим темама Зеленовић ће дати за право свима који га сматрају слугом страних амбасада, а не државе Србије и свог народа. Морао би Зеленовић да искаже јасан став о многим питањима па чак и о оним од којих бежи,а која су од националног интереса. Тим пре што очигледно има амбиције које превазилазе локалне оквире, јер су му пуна уста уједињења Демократске странке у којој себе види као будућег лидера.

- Жеља за влашћу толико му је помутила ум да не види да се странка распада док он прича о уједињењу, као што не види И да за озбиљно бављење политиком није довољна само жеља, ни амбиција. Треба нешто мало више памети, знања, образовања И осећања за друге, а не само за себе. И управо за то ће се опредељивати Шапчани 21. јуна. За знање, образовање, рад, резултате, перспективу И бољу будућност за свој град коју носи листа ''Александар Вучић- за нашу децу'' или за лоповлук, лаж, незнање и богаћење на грбачи народа, које већ годинама у Шапцу промовише Душан Петровић преко свог посилног, Небојше Зеленовића.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести