Србија и Мађарска у Суботици потписале 11 докумената

СУБОТИЦА: Након данашње заједнчке седнице влада Србије и Мађарске у Суботици, између две владе и министарстава Србије и Мадарске потписано је 11 докумената.
1
Фото: Tanjug/ Jaroslav Pap

Премијери Ана Брнабић и Виктор Орбан потписали су, Изјаву о намерама о унапређењу инфраструктурних веза измеду Србије и Мађарске.

Министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић и мадарски шеф дипломатије Петер Сијарто потписали су Меморандум о разумевању измеду две владе у области евроинтеграција.

Министар образовања Младен Шарчевић и министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер су потписали Споразум о узајамном признавању државно признатих јавних исправа о стеченом нивоу образовања, издатих у Србији и Мађарској.

Споразум о одрживом управљању прекограницним водама, парафирали су министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић и мађарски министар унутрашњих послова Шандор Пинтер.

Пинтер је потписао и са српским колегом Небојшом Стефановићем Споразум о техничкој помоћи у спровођењу закона измеду два Министарства.

Између српског Министарства саобраћаја и инфраструктуре и Министарства за технологије и иновације Мађарске потписан је Меморандум о унапредењу железницке линије између Сегедина и Суботице, а потписали су га министри Зорана Михајловић и Ласло Пулковиц.

Они су потписали и Споразум о унапређењу преводнице за бродове на српској страни Тисе.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и мађарски министар одбране Тибор Бенк потписали су Изјаву о намерама о сарадњи два министарства.

Министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер Кашлер и српски министар спорта Вања Удовицић потписали су Меморандум о разумевању у областима омладине и спорта.

Споразум две владе у сарадњи у области заштите животне средине потписали су министар задужен за екологију у Влади Србије Горан Триван и мађарски министар пољопривреде Иштван Нађ.

Меморандум о разумевању измеду министарстава одбране о војнотехницкој сарадњи потписаће помоћник министра одбране Србије Ненад Милорадовић и владин повереник Мађарске Гашпар Марот.

Фото: Tanjug/ Jaroslav Pap

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести