СРБИЈА СВОЈИМ БОРЦИМА Министар Вучевић на уручењу споменица борцима: Хвала вам на ономе што сте радили и на љубави према Отаџбини

Министар одбране Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић уручили су данас у Бањи Јунаковић у Апатину споменице борцима.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

-Мени остаје да кажем испред државе и испред Министарства одбране свима вама две речи – хвала и извините. Хвала вам на ономе што сте радили, што сте чинили, хвала вам на љубави према својим породицама, хвала вам на љубави према Отаџбини, хвала вам на љубави према народу, према свим грађанима, хвала вам што сте нас учинили поносним и што нас чините поносним. И извините на чекању да вам се каже ово хвала. Извините што је држава била слаба безмало две деценије па се стидела оних најхрабријих. Такав је био сплет околности. Стидели смо се једни других, заборавили и на победе и на успехе, ћутали, тихо негде говорили и убедили су нас или су покушавали да нас убеде да је то добро за нас, јер кад се ми стидимо себе и најбољих међу нама онда ћемо ући и закорачити у неку светлу будућност и биће нам свима боље. И тако из године у годину и, наравно, да нам није било боље, него смо осетили огромну празнину. Осетили смо да нам нешто фали, а фали нам корен и фали нам оно што јесмо, јер не можете све да ставите у бројеве и табеле. Постоје неке ствари које су вечне и непролазне, постоје неке ствари којим се дефинише живот сваког од нас. Не може да се одрекне самог себе, својих рођака, пријатеља, породице, родитеља, њихових родитеља, јер кад се одрекнете њих одрекли сте се и своје деце на неки начин и сутра њихове деце. И зато сам, заиста увек почаствован када ме министар Селаковић позове, а то је његова заслуга, његов ресор то ради све на промоцији борачких захвалница, споменица, да будем део и у име Министарства одбране и Војске Србије и да кажем да се не спремамо ни за какве ратове ни сукобе. Србија хоће и треба мир. Али ћемо бити спремни да бранимо Србију. И то свима мора да буде јасно. И прошло је време када је Србија секла и топила тенкове и хаубице. Прошло је време када су затварали касарне и када смо правили генерације које не знају елементарне ствари. Не знају да очисте ни снег испред своје куће. А то смо онда прогласили да је супер прогресивно и да то треба тако да буде. Јер нација која не зна ништа да уради је ваљда успешна нација и нација која не осећа да треба да себе да брани је, ваљда, најуспешнија нација- написао је Вучевић на свом Инстаграму.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести