Србија у Програму ЕУ за заштиту права и једнакост грађана

БЕОГРАД: Потписивањем Споразума о приступању Програму ЕУ за права, једнакост и држављанство, који промовише заштиту и примену права која обезбеђују једнакост грађана, Министарство рада жели да покаже да је одговорно и да учествује у борби против насиља и дискриминације, рекао је министар за рад, запошљавње, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
1
Фото: Tanjug

Програм подразумева да Србија може да аплицира за 439 милиона евра, колико износи фонд ЕУ када су у питању пројекти из те области, те да су средства отворена за све државне инститицује како би могле да их користе заједно са Министарством. 

Наводећи да ће Министарство обезбедити 20 одсто учесћа у пројектима из тих области, Ђорђевић је казао да је идеја да Министарство заједно са локалним самоуправа аплицира за средства ЕУ.

"Нама и јесте идеја да у наредном периоду отворимо јавни позив где ћемо пружити могућност локалним самоуправама да заједно са Министарством аплицирају, како би у области коју ЕУ жели да финансира, а то су право и једнакост, инклузија Рома, борба против насиља и дискриминације, заједно учествовали", казао је Ђорђевић. 

Говорећи о мигрантима, Ђорђевић је рекао да Србија са ЕУ ради на пројектима везаним за то и додао да је ниво сарадње Србије и ЕУ у тим пројектима пример како би и неке земље ЕУ требало да функционишу. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести