Србин ухапшен на административном прелазу Канцеларија за КиМ: Хапшење Софронијевића наставак застрашивања и провокација

БЕОГРАД: Србин из Звечана Срећко Софронијевић ухапшен је данас на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Kosovo policija
Фото: Reporteri/printskrin

Софронијевић је у тренутку хапшења био са супругом, која је очевидац ове најновије репресије косовске полиције.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбедила адвоката ухапшеном Србину, који ће проверити све елементе овог случаја, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је реч је о Србину који је тешко рањен 13. октобра 2021. године од стране припадника "Куртијеве Росу полиције која је тада упала на север Косова и Метохије како би изазвала инциденте".

Софронијевић се,  како се наводи у саопштењу, месецима опорављао од последица рањавања, а "метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дете".

"Иако је Софронијевић мирно наставио да живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти север Косова и Метохије, данашње привођење наставак је застрашивања и провокација којима је изложен с циљем да напусти своје огњиште, али и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да никад неће имати мира, док год је Курти на власти", истиче се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународне заједнице да се укључи и испрати случај ухапшеног Софронијевића, јер Србима на КиМ Приштина не гарантује нити поштује икаква права, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести