Српкиња у Авганистану: На безбедном сам, чекам евакуацију

КАБУЛ: Милка Дамјановић, једина преостала држављанка Србије у Авганистану, изјавила је да је на безбедном у Кабулу, али да не зна када ће бити омогућена њена евакуација, због велике небезбедности кретања по граду и приступа аеродрому, као и обезбеђивању места на летовима.
Kabul, Avganistan/Fonet/AP
Фото: FoNet

Она је за Новости рекла да је јако велики број особља амбасада, породица запослених у амбасадама и војске, и да се тешко добија место за хуманитарце.

‘‘Евакуација ће можда бити могућа на сигурнији начин већ сутра или наредних дана, тако да смо мој тим и ја стрпљиви и чекамо’‘, навела је Милка Дамјановић.

Истакла је да је отправник послова Амбасаде Србије у Индији, надлежан и за Авганистан, Синиша Павић уложио изузетне напоре на евакуацији ње и двојице српских држављана, који су пребачени у Узбекистан.

‘‘Они су били у већој опасности, али и предности, јер су већ били на аеродрому, а мој случај је компликованији због опасности кретања и немогућности приступа аеродрому. Надам се да ће ускоро бити услова’‘, каже Дамјановићева.

Додала је да амбасада у Риму и амбасадор Горан Алексић активно помажу и посредују у обезбеђивању места у авиону и добијању дозвола за приступ.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести