Српска листа: Курти угрожава мир на Западном Балкану

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Настојање да се под вођством Аљбина Куртија поново успостави тзв. велика Албанија, која је своје отелотворење доживела као фашистичка творевина у Другом светском рату, најдиректније је угрожавање мира на Западном Балкану и подизање тензија, саопштила је вечерас Српска листа.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Изливи национализма и фашизма, који красе сваки јавни наступ Аљбина Куртија и функционера његове партије, ствара атмосферу страха и забринутости међу свим грађанима који желе бољи живот, а не сукобе које Куртијево Самоопредељење планира оваквим иницијативама", саопштила је Српска листа поводом најаве Покрета Самоопредељење у Албанији да ће 28. новембра, на Дан заставе Албаније, у Тирани организовати "Марш за јединство".

Српска листа позива међународне представнике који су, како кажу, делили лекције представницима те партије како су превише окренути ка Београду, да сада јавно кажу да ли је ово понашање примерено, и да ли је Албанцима дозвољено све а Србима намењена улога поданика.

"Уједно захтевамо од наше државе Србије да у међународним круговима предочи најаву оваквих потеза којима се угрожава крхки мир на Балкану, а српски безбедносни апарат да пажљиво мотри на развој ситуације, јер се у прошлости показало да се међународне снаге пасивним понашањем индиректно стављају на страну насилника, те су зато очи свих Срба са Косова и Метохије окренуте ка Београду и председнику Александру Вучићу", истиче се у саопштењу Српске листе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести