Српска листа: Међународна заједница да спречи експропријацију у Лепосавићу

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Српска листа захтева од међународних представника на КиМ да не дозволе спровођење одлуке привремених приштинских институција о експропријацији земљишта у Лепосавићу, чиме би, како кажу, био угрожен крхки мир на северу КиМ.
Srpska lista  Foto: Srpska lista
Фото: Српска листа

У саопштењу Српска листа поручује да српски народ неће дозволити реализацију активности које имају за циљ наставак милитаризације севера, окупацију српских општина и повећање присуства приштинских специјалних или неких других јединица на северу КиМ јер је њихово присуство месецима извор проблема, уједно и нелегално и противно интересима грађана на северу КиМ.

Наводи се да и поред високих тензија Аљбин Курти не престаје са једностраним потезима које стварају додатне тензије и извор су нових нестабилности на северу КиМ.

"Приштина се одлуком о отимању имовине у општини Лепосавић директно меша у унутрашњи живот српских општина и настоји да правним насиљем изазове реакцију српског народа који је поучен ранијим искуством свестан да ова одлука иде на штету нашег народа", наводи СЛ и додаје да ће свако даље деловање против интереса српског народа без реакције међународних представника послати поруку да они подржавају политику прогона српског народа и изазивања сукоба на шта, поручују, "нико од нас неће пристати".

На јучерашњој седници привремених приштинских институција усвојена је одлука о проглашењу инфраструктурних пројеката од јавног интереса у селу Дрен и у Лешку у општини Лепосавић. Према тој одлуци, за реализацију "Инфраструктурних пројеката од јавног интереса" потребно је покренути и спровести поступке експропријације и процене имовине за све уписане власнике.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести