Српска листа: Наставак антисрпске политике

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа најоштрије је осудила то што кошаркашима Слоге из Баточине није дозвољено на прелазу Јариње да уђу на Косово и Метохију, уз оцену да је то наставак примене политички мотивисане праксе претходне владе у Приштини, којом се српској омладини онемогућава да се бави спортом.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Српски народ очекује да новоформирана Влада у Приштини укине све одлуке својих претходника којима се угрожава нормалан живот за све грађане на Косову и Метохији, а којима се врши класична сегрегација грађана на националној основи", наводи Српска листа у саопштењу.

Додају да би наставак антисрпске политике био више него погубан по развој бољих односа између српског и албанског народа, који би били предуслов за боље међусобно разумевање и изградњу поверења, без чега је немогуће градити нормалне односе у будућности.

Кошаркашима Слоге из Баточине на прелазу Јариње није дозвољено да уђу на КиМ, где је у Косовској Митровици требало да одиграју утакмицу против екипе Трепче, у склопу такмичења у Другој српској лиги.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести