Српска листа: Невиђен ниво неодговорности Вука Јеремића

БЕОГРАД: Српска листа данас је саопштила да је Вук Јеремић показао, позивањем сународнике да не учествују у унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији, невиђен ниво политичке и националне неодговорности.
Srpska lista  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Затражити од Срба да буду незаинтересовани по питању Косова и Метохије, само зато што је унутрашњи дијалог иницирао председник Александар Вучић, јесте потез бесног, љуборног и пакосног детета, а не политичара", сматра Српска листа, реагујући на изјаву Јеремића да је унутрашњи дијалог фарса.

Српска листа пита да ли може неко ко полаже право на то да се назива српским политичарем и чак претендује на највише државничке функције да позове своје суграђане да не учествују у унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији и додаје да би логичан одговор био да не може.

"Међутим, Бранковића Вука Јеремића не обавезују ни логика, ни здрав разум, јер он је учинио управо то – позвао Србе да не дођу на Косово равно, и да не учествују у највећој и најважнијој политичкој битки наше генерације" наведено је у саопштењу.

Питају се и да ли се Јеремићу, у тренутку када је изговорио да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији фарса, "помрачила свест", јер, кажу, "ако је то изговорио при здравој памети, то би био сасвим нов и на нашој политичкој сцени невиђен ниво политичке и националне неодговорности".

"Због овакве незрелости и обести, Бранковић Вук Јеремић је на последњим изборима за председника Србије и прошао онако како је прошао - осуђен је да тавори на дну, у политичком муљу", наводи Српска листа.Из Српске листе поручују Јеремићу да Косово и Метохија није његова нити ичија чигра, већ српска светиња и незамењиви део нашег заједничког националног идентитета.

"Ми му, уосталом, желимо да настави да се дури у ћошку, јер било какав разуман допринос унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији он очито и није у стању да пружи", речено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести