Српска листа предала листу кандидата за изборе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа предала је данас Централној изборној комисији у Приштини листу кандидата за ванредне парламетнарне изборе на тзв. Косову, а председник те странке, Горан Ракић је истакао да је то учињено након консултација са председником Србије Александром Вучићем.
1
Фото: Tanjug

“Након консултација са нашим председником Александром Вучићем, али и свесни чињенице да увек и на сваком месту морамо бранити интересе српског народа, данас смо предали листу кандидата за ванредне парламентарне изборе”, рекао је Ракић.

Он је нагласио да ће Српска листа и на овим изборима “кандидовати програм који гарантује опстанак српског народа и конкретне резултате рада свих чланова”.

"Са поносом и на овим изборима излазимо уз подршку државе Србије и председника Вучића, уз истовремене нападе оних којима Србија очигледно није отаџбина", казао је председник Срспске листе, пренео је портал Косово онлајн.

Он је поздравио одлуку Грађанске иницијативе СДП која је одлучила да учествује на заједничкој листи са Српском и рекао да је позив отворен и свим осталим партијама које желе јединствено да се боре за интересе Срба и осталих мањинских заједница на Косову.

На питање албанских новинара "како је на листи и Иван Тодосијевић", против којег се води судски поступак, Ракић је рекао да „једино Срби на Косову и Метохији морају да доказују своју невиност, уместо да тужилаштво доказује кривицу“.

„Можда постоји неки процес, али Иван Тодосијевић је невин и он је на листи кандидата за посланика у Скупштини", навео је ракић.

Поводом спекулација да Милан Радоичић не обавља више функцију потпредседника Српске листе, Ракић је казао да су страначки органи и чланови Српске листе "заправо желелли да Радиочић преузме челну позицију у странци".

„На последњем састанку су мој предлог да Милан Радоичић преузме место председника странке подржали сви чланови, али је он то одбио и рекао да ће се са места потпредседника и даље борити и биће стуб опстанка српског народа на овим просторима“, рекао је Ракић.

Српску листу на ванредним изборима за косовски парламент представљаће 17 кандидата, а осим носиоца листе Игора Симића ту су и Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Јасмина Дедић и Ксенија Божовић из северне Митровице, затим Иван Тодосијевић и Мирјана Николић из Звечана, Љубинко Караџић и Милан Јоксимовић из Грачанице, Славко Симић из Лепосавића, Милош Перовић из Зубиног Потока, Бранислав Николић из Штрпца, Милан Костић из Вучитрна, Винка Радосављевић из Клине, Божо Стојановић из Каменице и Светислав Јокић из Истока.

Рок за предају листа за предстојеће изборе 6. октобра истиче данас у поноћ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести