СРПСКА ЛИСТА ПРОЗИВА МЕЂУНАРОДНУ ЗАЈЕДНИЦУ Куртијев режим се обрачунава са Србима на КиМ

БЕОГРАД: Српска листа оценила је данас да је застрашивање поштених и вредних српских породица, попут паљења штале породици Миленковић у селу Одановце у општини Косовска Каменица, последица директне нетрпељивости и јавног обрачуна режима Аљбина Куртија са српским народом на Косову и Метохији.
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

У саопштењу Српске листе истиче се да се десетак српских породица у селу Одановце, по други пут у кратком периоду, нашло на удару пиромана, а да је некажњавање одговорних за напад на Србе и отворено институционално насиље погодно тло за екстремисте којима сметају и малобројни Срби у том селу.

"Страшна је чињеница да нико од међународних представника није реаговао на континуиране нападе на Србе јужно од Ибра. Режим Аљбина Куртија је успео да креирањем хаоса својим антисрпским одлукама, остави по страни пажњу међународне јавности са свакодневних етнички мотивисаних напада на наше грађане", наводи Српска листа.

Додаје се да тај напад, као и сви претходни нису случајни и јединствени случајеви, већ очигледно део озбиљног и свеобухватног плана за прогон српског народа са својих вековних огњиштва.

"Мир је највећа вредност, коју морамо сви чувати и бранити од насртаја Аљбина Куртија, али мир није када се прогони српски народ, забрањује српски динар, укидају плате, пензије, стипендије и социјална давања, или када се нападају малобројни Срби који само желе да живе на својој земљи", наводи Српска листа.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести