Српске судије на КиМ у бојкоту због пресуде Тодосијевићу

ПРИШТИНА: Српске судије које раде у судовима на северу Косова данас су биле у бојкоту, а разлог је потврда пресуде којом је бивши посланик Иван Тодосијевић осуђен на две године затвора, преноси приштински Индекс онлајн.
sudije sud
Фото: pixabay.com

Затим су и српске судије које раде у косовским судовима јужно од реке Ибар, такође, прогласиле бојот због пресуде Апелационог суда посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу, преноси Индекс онлајн.

Према наводима извора овог портала, српске судије тврде да је прекршен Бриселски споразум између Београда и Приштине који предвиђа да у предметима против српских грађана морају да буду присутна два српска и један албански судија. Како се додаје, нико од српских судија који раде у северним општинама није дао оставку.

Према њиховим сазнањима, ако се не предузму мере против ове одлуке, у бојкот могу да ступе и српски полицајци у северним општинама, преноси Косово онлајн.

Српска листа је, подсећају, претходно саопштила да ће због пресуде Тодосијевићу размотрити опцију неучествовања на локалним изборима на Косову 17. октобра.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести