Српски министри са ресорним колегама из Грчке

АТИНА:  Делегација коју предводи председник Србије Александар Вучић наставила је данас званичну посету Атини, а пре сусрета председника са премијером Кирјакосом Мицотакисом, јутрос су српски министри, државни секретари и помоћници министара имали одвојене састанке са својим ресорним колегама из Грчке.
Delegacija koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavila je danas zvaničnu posetu Atini Foto: Tanjug/video
Фото: Делегација коју предводи председник Србије Александар Вучић наставила је данас званичну посету Атини Фото: Танјуг/видео

Вучић, који борави у посети Атини на позив председника Грчке Прокописа Павлопулоса, предводи делегацију у којој су министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин, министар просвете Младен Шарчевић и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

Председник Вучић, који се јуче састао са председником Грчке Прокописом Павлопулосом, а уручена му је и Златна медаља за заслуге Града Атине, састаће се данас са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом, са којим га веже дугогодишње познатнство, блиски лични и међупартијски односи.

Вучић и Мицотакис најпре ће имати билатерални састанак, након којег ће копредседавати трећој седници Високог савета за сарадњу Србије и Грчке, после којег ће бити потписани Заједничка декларација о упостављању стратешког партнерства две земље и Програм сарадње две владе у области образовања, науке и технлошког развоја за период од 2020. до 2022. године.

Декларација подразумева низ заједничких ставова у вези са најважнијим питањима, међусобном подршком око највазнијих питања за обе земље и читавим низом других општих политичких ставова који се тичу пријатељских и стратешких односа две земље.

Након састанка са премијером, програмом посете, предвиђено је да се Вучић састане и са архиепископом антинским и све Грчке Јеронимом II, а на крају и са председником Коалиције радикалне левице (СИРИЗА) Алексисом Ципрасом, са којим је Вучић сарађивао, док је Ципрас још био на челу гршке владе, у оквиру регионалне сарадње Србије, Румуније, Бугарске и Грчке.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести