СРС: Хитно затражити седницу СБ УН ради заштите Срба на КиМ

БЕОГРАД: Српска радикална странка (СРС) саопштила је данас да је веома забринута за положај Срба на Косову и Метохији и да је крајње време да, кажу, Србија инсистира да се тај проблем поново решава на нивоу Уједињених нација.
srs logo
Фото: Илустрација

Радикали траже од Савета за националну безбедност да хитно затражи седницу Савета безбедности УН, јер је то, како сматрају, једини начин да се заштите Срби на КиМ.

Како се додаје у саопштењу, месецима уназад учестали су напади на Србе, а бриселска администрација не реагује, па Србија, истичу, мора затражити седницу "где може очекивати конкретну помоћ традиционалних српских пријатеља и повратак на Резолуцију 1244".

Истичу да све провокације Албанаца "воде ка томе да Срби почну масовно да се исељавају услед терора који свакодневно трпе".

На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и плаћају таксу.

Специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су од јутрос на два административна прелаза - Јарињу и Брњаку, а председник Србије Александар Вучић заказао је за сутра у 10 часова хитну седницу Савета за националну безбедност.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести